Adventskalender

• Årets kalendermotiv er skikkelsene fra juleevangeliet plassert i en norsk småby. Illustrasjon: Håkon Strøm/Kirkens Nødhjelp
Adventskalender

Den omvendte adventskalenderen

Mange steder i verden er adventstida fastetid, men for mange barn i Norge har advent blitt en slags tjuvstart på jula. I den omvendte adventskalenderen møtes de to adventstradisjonene. Her møtes det hellige og det alminnelige, himmelen og jorda, julas budskap og julestria, gleden over å få og gleden over å gi.

Bak hver luke skjuler det seg morsomme og fine oppgaver der barna kan spre juleglede til andre; lage ting; lese, lære og prate med hverandre og de voksne – og hjelpe dem som trenger det aller mest. Sammen med adventskalenderen følger en gavebøsse som barna kan spare penger i og ta med til kirka på julaften.

På baksida av kalenderen finner vi juleevangeliet, historien om motorsykkeljordfaren Vinjeru og Eyvind Skeies «Tenn lys!» med det femte verset som er spesialskrevet til Kirkens Nødhjelps juleaksjon. Kalenderen er først og fremst beregnet til barn mellom 7 og 12 år.

Kirkens Nødhjelp har laget et eget opplegg som trosopplærer kan bruke ved utleveringa av kalenderen på Lys Våken, søndagsskolen eller andre barnegrupper. Last ned opplegget her

Detaljer

I år tilbyr vi menighetene adventskalenderen til kostpris, kun 15 kroner. Ordninær pris i Kirkens Nødhjelps nettbutikk for private givere er 150 kroner.

Tilleggsinformasjon

Velg prisnivå 15,-

Et øyeblikk ...

{{var product.name}} ble lagt inn i bestillingen. Bestill mer